Drugacija vrsta umetnosti (Art of death)

Diskutujte o umetnosti.

Moderators: vlajko, horda

Postby Ed Gein » Sun Aug 19, 2007 4:55 pm

toodrunk2fuk wrote:kul pricha - mogao bi profesionalno da se bavish pisanjem (ako to vec ne radish) kapiram da bi ti se knjiga sasvim solidno prodavala - narod voli boleshtine i horor...

Brte ne znam dal sam te dobro razumeo ali iz tvog izlaganja ispada da si ti pomislio da je ona pricha fikcija ? ili sam ja istripovo ?
Znachi 101% ti garantujem da je skroz istinito sve...nisam ja bre nikakav pisac, ja sam samo prepricao ono shto sam chuo od raznih ljudi koji su znali VOBa a i ja sam ga upozno 2004. pa ono ne pricham napamet...
Nemam pojma, zar zaista izgleda ko fikcija ?
ja sam bio ubedjen da ce ljudi skapirati da je pricha istinita - pojma nemam, sad si me zbunio jbga :shock:
"Cak i ako umres tvoja poveznost sa svetom ostaje. Zasto onda ziveti ?"
ime autora poznato redakciji
Ed Gein
Pisi, pisi, nece da skodi

Postby Timmy » Sun Aug 19, 2007 5:19 pm

Ed Gein je davao tom liku 'ranu :)
A sto se "desnicara" tice, mogao bi nesto da napises o Mengele-u. Kao on nije bio umetnik :wink:
Timmy
Volim ovaj forum
Volim ovaj forum

Postby Ed Gein » Sun Aug 19, 2007 8:03 pm

Uh odflicha ideja pravo da ti kazem, mengele je imo sulude ideje, zivo me zanima kako je zavrshio i gde ? :shock:
al aj ti to uradi, imas na wikipediji pa prevedi, nisi nepismen jbga, ja imam drugog posla bitnijeg trenutno :wink:

P.S. A inache ako su ZB forum oborili ovi mamlazi iz Stormfronta bice debelo naplaceno, nek se samo pojave na TRIBINA forumu da im jebem sve mrtvo i zivo, a ne da napadaju ko jajare male pank forumchice od 100-tinak ljudi...jajare desnicharske... :evil:
Shto se meni niste obratili nego obarate forum dechku koji veze nem sa tim ???
Dacu vam i adresu i telefon, nikakav problem...samo mi se javite...
Ed Gein

Postby Timmy » Sun Aug 19, 2007 9:07 pm

Јозеф Менгеле
Из пројекта Википедија
Image
Др. Јозеф Менгеле (1911.-1979.)

Др. Јозеф Менгеле (16. март 1911. - 7. фебруар 1979.), нацистички лекар који је стекао надимак Анђео смрти због свог рада у Аушвицу и другим концентрационим логорима. Вршио је окрутне експерименте на људима, а био је задужен и за организацију логора: у гасне коморе отерао је 400.000 људи, као и Адолф Ајхман.

Рођен је у граду Гинцбургу, у Баварској. Био је најстарији син Карла и Валбурге. Отац му је био индустријалац. Имао је два брата; женио се двапут и имао сина Ролфа (након смрти брата Карла, оженио је његову удовицу учинивши левират).

Борио се као члан Вермахта и добио Гвоздени крст, првог и другог реда. У Аушвицу је чинио разне неетичке експерименте сумњиве научне вредности. Био је и у другим логорима. Побегао је Савезницима, јер нису знали кога имају пред собом. Живео је у Аргентини. Умро је у 67. години: пливајући испред једне бразилске плаже, доживео је мождани удар и удавио се. Идентитет му је потврђен тек 1992. Никад се није покајао за своје злочине.
Timmy
Volim ovaj forum
Volim ovaj forum

Postby Timmy » Sun Aug 19, 2007 9:10 pm

Mislim ovo iz wikipedie je bulja. Nisam ti bezveze predlozio to da odradis. Mene zanima drugaciji pogled na takvu licnost. Ti si donekle objektivan iako si levicar pa ako budes imao vremena :wink:
A nije valjda oboren zb zbog ovih tvojih postova :shock:
Timmy
Volim ovaj forum
Volim ovaj forum

Postby Ed Gein » Sun Aug 19, 2007 9:27 pm

Struja wrote:Mislim ovo iz wikipedie je bulja. Nisam ti bezveze predlozio to da odradis. Mene zanima drugaciji pogled na takvu licnost. Ti si donekle objektivan iako si levicar pa ako budes imao vremena :wink:
A nije valjda oboren zb zbog ovih tvojih postova :shock:

Nisam bas siguran ali dobio samneki hejt mejl al se niko nije nit potpiso nit obrazlozio zasto ce me ubiti :roll: :twisted: :twisted: :twisted:

Ma batali wikipediju an srpskom, trazi englesku verziju pa cesh da vi'sh... :wink:
Ed Gein

Postby Ed Gein » Sun Aug 19, 2007 9:35 pm

I SFRJ je svog konja za trku imala... :twisted: :mrgreen:

Trobecove Krusne Peci

Metod Trobec : Monstrum iz Doljenja Vas

Image

Po načinu na koji je likvidirao svoje ljubavnice i poznanice, Metod Trobec je sigurno najzloglasniji jugoslovenski ubica. Novine su pisale da je ovaj slovenački vozač viljuškara spalio šest žena. Nazivale su ga monstrumom, demonom, seksualnim manijakom, čovekom-zveri.

Ko je bio Metod Trobec?
Teško je odgovoriti na ovo pitanje. Poslužićemo se zato Frojdom, koji je rekao: "Detinjstvo je otac čoveka!"
Rođen je 6. juna 1948. godine u Planini pri Horjulu, kao vanbračni blizanac iz treće, neželjene, trudnoće svoje majke, udove Marije Trobec. Otac mu je bio stariji i oženjeni čovek, Andrej Malovrh iz sela Rovta. Bojeći se seoskih ogovaranja i bruke, jer je već imala dvoje vanbračne dece, Marija je nameravala da skrije od sveta Metoda i njegovu sestru Cirilu. Njihov otac to nije dozvolio. Deca su rasla u jednoj nesređenoj porodici. Metod je kao dečačić kasnio u razvoju za svojom sestrom. Progovorio je tek u četvrtoj, a prohodao u petoj godini. Njegova učiteljica tvrdila je da kod kuće ništa nije učio i da ga je majka loše odgajala. Bio je zatvoren, sebičan, ćudljiv, usamljen, bez prijatelja i drugara, previše vezan baš za majku. Ona ga je mnogo volela, jer joj je pomagao u njivi i u šumi. On bi ponekad ubijao zalutale pse i bolesne mačke, mada njegov polubrat Rajko tvrdi da se Metod užasavao klanja živine i krvi.
Seljaci iz Rovta pamte da su Trobecovi živeli skromno. Kada je Metod napunio četrnaestu, jedan komšija ga je okrivio za paljenje sena. Dečak je zbog toga bio priveden u miliciju, što ga je teško pogodilo.

Četiri godine kasnije, međutim, Metod Trobec je u Medvodama "pozajmio" moped. Tako je sa osamnaest godina i zvanično došao u sukob sa zakonom i bio kažnjen uslovno na trideset dana zatvora. Godine 1968. Metod je već momak od dvadeset godina, kratkih jakih nogu, širokih pleća, stamenog vrata, guste crne kose, jednom rečju – lepuškast regrut. Vojni rok je služio u Kraljevu i Leskovcu "bez problema". Po povratku iz JNA živeo je šest meseci kod majke, a onda se zaposlio na ljubljanskoj železničkoj stanici i otišao od kuće.

Opsesija – starije žene

Nezadovoljan malom platom, Trobec je početkom sedamdesetih krenuo u svet trbuhom za kruhom. Pune četiri godine radio je u štutgardskoj fabrici automobila "Porše". Tu, u SR Nemačkoj, izučio je auto-limarski zanat, ali i sazreo kao muškarac. Neko vreme se zabavljao sa jednom raspuštenicom, pet godina starijom od sebe.
Interesovale su ga, izgleda, samo starije i iskusne žene. I kada je povremeno dolazio na godišnji odmor u Ljubljanu, Trobec se "družio" sa ženom koja je mogla da mu bude majka. Kada se 1974. vratio u domovinu, Metod Trobec se oženio ovom, dvadeset i dve godine starijom, ženom. Neko vreme živeli su zajedno u novoj kući Marije Trobec, na brdu usred Dolenja Vas. Majka ga je tada često korila što živi sa ženom koja ima dvoje odrasle dece. Metod je majčine prekore ćutke prihvatao. Zauzvrat, bio je grub prema svojoj supruzi. Više puta ju je tukao, a jednom je sa stola bacio na pod pred majčinim očima.
Pored grubosti, Metod je u to vreme sve češće pokazivao sklonost i prema tuđim stvarima. U jednom dvorištu ukrao je luster. Na ljubljanskom kolodvoru varao je i pljačkao starije žene. Pokušao je na prevaru da prisvoji i iznajmljeni auto iz SR Nemačke, ali ga je milicija otkrila. Zbog toga je bio osuđen na trinaest meseci zatvora. Tada mu je, po svemu sudeći, "pukao film".

Image

Još dok je bio u pritvoru, Trobec je počeo da pokazuje znake psihičke nestabilnosti. Vršio je veliku i malu nuždu u krevetu. Lekari su utvrdili da pati od Ganserovog, tj. zatvoreničkog sindroma.
Od robijaškog kompleksa Metod Trobec je lečen 1974. godine u Psihijatrijskoj bolnici Polje. Primio je tri terapije elektrošokom. Brzo se oporavio, pa je pušten sa dijagnozom: psychopathia. Nesreća, kaže narod, nikad ne dolazi sama.
Na vest o Metodovoj bolesti njegova supruga je reagovala tužbom za razvod braka. Nepoverljiv prema ženama, Trobec se drugi put oženio tek četiri godine kasnije, i to mladom devojkom iz sela Dule, posle samo tri dana poznanstva. Nije se najbolje slagao sa svojom novom ženom. Svađao se i sa taštom, što mu je, kako sam kaže, poturila duševno bolesnu kćer. Tražio je od tašte da mu prepiše kuću i imanje, ali je jedino uspeo da joj izmami 60.000 dinara. Tim parama kupio je nov auto. Deset meseci kasnije i ovaj brak se ugasio.

Samoća je opet pritisla Metoda Trobeca. Živeo je kao pustinjak jedno vreme u Zgornjoj Beli kod Kranja. U stvari, u njegovom životu ništa se bitno nije menjalo. Sem neuspeha. Oni su se ređali jedan za drugim. I na radnom mestu vozača viljuškara, u skladištu ljubljanske "Metalke", bio je aljkav, nedisciplinovan, nemaran, grub. Često je odlazio na bolovanje. Još češće je krao robu iz magacina, zbog čega je prijavljen disciplinskoj komisiji. Postao je i pijanica bez mere. Pio je rakiju, vino i pivo, najčešće zajedno. Nasilje, krađe i pijanstvo bili su, izgleda, jedini način da Metod Trobec uspostavi kakav-takav kontakt sa ljudima. Bio je to sada njegov stil života, koji mu je došao glave. Sredinom 1979. Metod Trobec je napravio grubu grešku i otkrio svoje pravo demonsko lice.

Slovenački monstrum

Nemački turista, tridesetosmogodišnji Herman Lempenau došao je te godine u Ljubljanu da provede deo godišnjeg odmora. U gostionici "Cirman" upoznao se sa Metodom, koji mu je obećao da će ga prebaciti do Kranja i poveći Nemčev kofer stavio je u gepek. Posle pola sata, pod izgovorom da ide da telefonira sestri, Trobec je napustio kafanu i pobegao. Nemački turista je tada shvatio da je prevaren. Tri dana kasnije Lempenau je iznenada sreo Trobeca na autobuskoj stanici u Kranju i digao veliku galamu, pa mu je Metod obećao da će vratiti kofer. Naivni turista seo je u "stojadina", ali je u šumi kod Predvora ostao i bez novčanika i bez odeće. Trobec ga je pretukao i opljačkao. Kada je Pavle Arsenovski, službenik JNA, sasvim slučajno naišao na nesrećnog Nemca, ovaj je na prašnjavom drumu poluglasno izgovarao brojeve sa crvenog auta: Lj 144-021. Iste večeri saobraćajna milicija zaustavila je Metoda Trobeca i njegovu "zastavu 101", u kojoj je nađen Hermanov novčanik i nekoliko kapi njegove krvi. Tom prilikom Trobec ništa nije rekao. Milicionari su zato bili prinuđeni da dokaze o razbojništvu potraže u Metodovoj kući.

Image

Ono što su milicionari i inspektori SUP-a iz Kranja našli u Zgornjoj Beli 10, nije moglo da stane u auto već u kamion. Sve sobe ove kuće bile su natrpane ukradenom robom. Osim kofera nemačkog turiste tu su bili kišobran i dokumenta na ime Zorke Nikolić. Za policiju to je bilo ime zvanično nestale osobe. Čim su islednici čuli da je Metod Trobec nekada živeo i u Dolenja Vas broj 22 kod Polhovega Gradeca, otišli su u ovu staru i napuštenu kuću. Gotovo na svakom koraku u dvorištu, kod đubrišta i u samoj zgradi istražitelji su našli ugljenisane ostatke ljudskih tela, delove odeće, dugmad, kopče od brushaltera. U pepelu zidane peći za hleb pronađeni su ostaci lobanja "najmanje pet osoba", kako su utvrdili medicinski veštaci. Andrej Polak, tužilac iz Kranja, krajem aprila 1980. godine, napisao je jasno u optužnici da je Metod Trobec okrivljen za smrt pet žena: Vide Marković, Marijane Cankar, Urške Brečko, Ane Plevnik i Zorke Nikolić. Dokazi protiv Trobeca bili su kosti i pepeo umrlih. Optužen za ubistvo pet žena, Metod Trobec je priznao pet zločina.
Ko su bile ove žene i kako su dospele u užarenu grobnicu?

Image

Vida Marković je bila vanbračno dete jedne osuđenice. Rođena je u Gornjoj Brezovici, ali je odrasla kod bake, tetke i vaspitača u ljubljanskom Domu za napuštenu decu. Trobec je njeno beživotno telo spalio, ali je zaboravio da uništi narandžasti prsluk i belu bluzu. I penzionerka Marijana Cankar živela je sama, kao podstanar na Dolgovom mostu u Ljubljani. Da bi mogla pristojno da živi, radila je kao spremačica po kućama i kao čistačica u zanatskoj zadruzi "Galteks".
Marijana Cankar doživela je samo pedeset i tri leta.
Urška Brečko je imala samo dvadeset jednu godinu kada je 20. marta 1978. u ljubljanskom bifeu "Istra" srela svog ubicu. Tog dana ova nesrećna devojka, koja je dva puta bila silovana, vraćala se iz svog sela Okrožnica kod Zidanog mosta kući u Črnavac.
I udovica Ana Plevnik, bogata i usamljena Ljubljančanka, nabasala je pijana na Trobeca, ali u bifeu "Daj-dam".
Četiri svoje ljubavnice demon iz Dolenja Vas udavio je u proleće. Zorka Nikolić je stradala u jesen, 17. novembra 1978. godine. Imala je trideset dve godine. Bila je rodom iz Gradačca, ali je četiri godine provela u Turskoj. Bila je zaposlena i u "Metalki", a poslednji put u Zavodu za statistiku SR Slovenije. Imala je poverenja u Trobeca, kao i svaka usamljena i priprosta žena. Sve ove žene bile su nesrećna i odbačena bića. Kada su nestale, niko ih nije tražio; kada se čulo da su ubijene, niko za njima nije zaplakao.

Image

Veliko krivično veće Osnovnog suda u Kranju 1980. izreklo je serijskom ubici smrtnu kaznu. Njome je Tolbec ušao u anale sudstva, ne samo kao najveći serijski ubica na prostorima bivše SFRJ, već i kao poslednji osuđenik kojem je izrečena najteža presuda, a koju je Vrhovni sud Slovenije preinačio i zamenio najdužom vremenskom – robijom od 20 godina. Obrazlažući ukidanje smrtne kazne sudije Vrhovnog suda su istakle da je ona nemoguća, jer sklonosti Trobeca da ubija nisu raščišćene na prethodnim suđenjima, mada ga je pregledalo osam psihijatara i sedam psihologa. Stručnjaci su bili mišljenja da nije reč o duševnom bolesniku, ali da je Trobec ubistva počinio smanjeno uračunljiv, mada ne bitno. Optuženog da je svih svojih pet žrtava zadavio za vreme polnog akta, veštačio je i seksolog, dok je on ponavljao da su za sve krivi elektrošokovi koje je primao lečeći se u bolnici za psihijatriju u Ljubljani.

Image

Da nije 1992. pokušao da zadavi jednog zatvorenika, Metod Trobec ne bi dobio još 15 godina zatvora i od 2002. bi već bio na slobodi.
Izvršio je samoubistvo u zatvoru Dob pri Mirni u utorak u ranim jutarnjim satima, obesivši se čaršavom koji je vezao na ventil iznad vrata svoje samice. Njegovo mrtvo telo pronadjeno je ujutro, kad su čuvari otkrili da su vrata ćelije blokirana.

Image

Trobec je verovatno najpoznatiji serijski ubica sa prostora bivše Jugoslavije, a po njemu je 80-ih godina zagrebački punk bend dobio ime "Trobecove krušne peći".

Image
Ed Gein

Postby Ed Gein » Mon Aug 20, 2007 12:02 pm

Ted Bundy

Ukratko

Theodore Robert "Ted" Bundy (24. novembar 1946. - 24. januar 1989.) je bio jedan od najozloglashenijih serijskih ubica. Pored toga shto je ubijao on je i silovao veliki broj mladih zena shirom Sjedinjenih Drzava u periodu od 1974. do 1978. godine. Konachan broj njegovih zrtava ostaje nepoznat do danashnjih dana. Posle vishe od dekade totalnog poricanja, Bundy je na kraju priznao preko 30 ubistava, mada neki od detektiva koji su radili na njegovom sluchaju veruju (zasnovano delom i na par izjava samog Bundy-a) da je pravi broj njegovih zrtava verovatno mnogo veci, predpostavlja se da brojka ide preko 100. Bundy se smatra za prototip pravog serijskog ubice.

Za Bundy-a se veruje da je bio sociopata. On se obichno opisuje kao vrlo edukovan, zgodan i sharmantan mlad chovek uprkos brutalnosti njegovih zlochina. Tipichno, on je silovao a zatim i ubijao mlade zene i devojke tako shto ih je tukao do smrti, a ponekad i davio.

Image
Ed Gein

Postby Ed Gein » Mon Aug 20, 2007 12:02 pm

Prvi talas ubistava

Mnogi eksperti Bandijevog slucaja, ukljucujuci i bivseg King County detektiva Roberta D. Keppela, veruju da je Bundy poceo da ubija jos kao tinejdzer. Ann Marie Burr , osmogodisnja devojcica iz Takome, nestala je iz svog doma jedne letnje noci '61, kada je Bundy imao 15 godina.

Image

Kada je bio upitan za nestanak devojcice od strane Keppela par sati uoci same egzekucije, Bundy je poricao da ju je ubio. Tokom razgovora sa svojim advokatom dan pre pogubljenja, Bundy je tvrdio da je svoj prvi pokusaj da kidnapuje zenu izveo tek '69, i napomenuo da je svoje prvo pravo ubistvo pocinio negde u periodu izmedju '72 i '73. Njegovo prvo priznato i potvrdjeno ubistvo je izvrseno 1974. kada je imao 27 godina.

4. januara 1974. odmah nakon ponoci, Bundy je usao u podrumsku spavacu sobu 18-ogodisnje devojke, plesacice i studentkinje Univerziteta u Washingtonu. Udario ju je u glavu sa metalnom shipkom koju je otkinuo sa kreveta dok je spavala a zatim je silovao sa istom tom shipkom. Devojku je sledeceg jutra nasla njena cimerka u komatoznom stanju u ogromnoj lokvi sopstvene krvi. Ona je prezivela napad, ali je pretrpela trajno ostecenje mozga tako da nije mogla da nastavi sa svojom plesnom karijerom.

Bundijeva sledeca zrtva je bila Lynda Ann Healy, jos jedna studentkinja Washingtonskog Univerziteta. U noci 13. januara 1974. Bundy je provalio u Healinu sobu, udarcem je onesvestio, obukao joj farmerke i majicu, umotao je u carsav i odneo sa sobom.

Image

12. marta 1974. u Olimiji, Bundy je kidnapovao i ubio Donnu Gail Manson, 19-ogodishnju studentkinju The Evergreen State Collega. Poslednji put je bila vidjena kako odlazi ka prostoru gde se odrzavao jazz koncert u okviru studentskog kampusa.
Image

17. aprila Susan Rancourt je nestala iz kampusa Central Washington State Collega u Ellensburgu. Kasnije su se dve studentkinje odvojeno prisetile susreta sa covekom cija je ruka bila u zavojima (jedna ga je srela te noci a druga tri noci ranije) koji je od njih trazio da mu pomognu da spakuje poveci naramak knjiga u njegovu Volkswagenovu Bubu.

The Stranger beside me :
Image

Susan Rancourt :
Image

Sledeca je bila Kathy Parks, poslednji put vidjena u kampusu Oregon State Univerziteta u Corvallisu 6. maja. (Oregon State je oko 250 milja udaljen od Washingtona gde su se desila prva ubistva, tako da detektivi neko vreme nisu bili sigurni dal da prikljuce i Parksovu ostalim slucajevima nestanaka.)

Brenda Ball nikad vise nije vidjena posle odlaska sa Flame Taverna u Burienu, drzava Washington 1. juna.

Image

Bundy je potom ubio Georgeann Hawkins, studentkinju Washingtonskog Univerziteta i clanicu Kappa Alpha Theta sestrinstva. U ranim jutarnjim satima 11. juna 1974. ona se kretala od kuce njenog decka ka prostorijama K.A.T. sestrinstva. i nikad vise nije vidjena. Svedoci su kasnije potvrdili da su videli coveka sa gipsom na nozi kako se muci da ponese torbu u istom tom kraju te noci. Jedna studentkinja je potvrdila da ju je taj covek zamolio da mu pomogne da ponese torbu do njegovog Volkswagena.

Image

Bundijeva serija ubistava po Washingtonu kulminirala je 14. jula otmicom Janice Ott i Denise Naslund iz Lake Sammamish State Parka u Issiaquah, u sred bela dana. Osam razlicitih svedoka su rekli policiji da su tog dana videli zgodnog mladog coveka sa levom rukom u zavoju koji je sebe nazivao "Ted". Pet njih su bile zene koje je "Ted" zamolio da mu pomognu da izvuce camac na naduvavanje iz njegove Bube.
Jedna od njih je cak otisla sa "Tedom" do kola, ali kada je videla da nema ni traga od camca odbila je da mu pomogne. Tri svedoka su potvrdila da su ga videli kako prilazi Janice Ott sa pricom o camcu, i kako zajedno odlaze sa plaze. Nikad vise nije vidjena ziva. Naslundova je nestala bez traga 4 sata kasnije.

Image Image

Detektivi King County-a su uspeli da pribave opis i osumnjicenog i njegovog automobila. Neki svedoci su rekli istraziteljima da je "Ted" sa kojim su se susreli pricao kanadskim akcentom. Uskoro su se flajeri sa opisom pojavili po celom Seattle podrucju.

Image

Posto su videle policijski crtez foto-robota i opis osumnjicenog u lokalnoj stampi i na televizijskim vestima, Bandijeva devojka Meg, inace njegova profesorka psihologije na Washintonskom Univerzitetu, i njegova bivsa saradnica Ann Rule prijavile su ga kao moguceg osumnjicenog. Policija koja je primala i po 200 dojava dnevno nije obratila posebnu paznju na ovu dojavu vezanu za Bandija zato jer je bio odlican student prava i nije se ukalapao u profil.

Bestseler Ann Rule :
Image

Ostaci Janice Ott i Denise Naslund su pronadjeni tek 7. septembra, samo jednu milju od parka. Zajedno sa ostacima devojaka nadjeno je i par kostiju viska, za koje je Bandi neposredno pred egzekuciju potvrdio da pripadaju Georgeann Hawkins. Izmedju 1. i 3. marta 1975. nadjene su lobanje Healyeve, Rancourtove, Parksove i Ballove (ostali delovi skeleta nikada nisu pronadjeni) na planini Taylor, istocno od Issaquaha.
Zato sto Ballova nije bila student i nije nestala iz kampusa nego iz kluba, istrazitelji u pocetku nisu bili uverenja da je i ona jedna od "Tedovih" zrtava. Kasnije su otkrili da je vidjena te noci kada je nestala kako plese u Flejmu sa covekom ciji opis se poklapao sa "Tedovim", ukljucujuci i zavoj na ruci. Godinama kasnije Bandi je tvrdio da je na istom mestu odbacio i telo Donne Manson, ali nikakav trag njenih ostataka nikada nije pronadjen.

Ostaci Janice Ott i Denise Naslund su nestali kada je vrseno preseljenje prostorija King County Medical Examinera. Njihove familije su tuzile King County i dobile po 122,000 dolara odstete.
Ed Gein

Postby JESTE » Mon Aug 20, 2007 8:24 pm

Ed Gein wrote:
Rudi wrote:"IT" nema veze sa Gacy-em, knjiga je nastala kao posledica Kingovog straha od klovnova. King, majstor horora kako ga zovu, pati od mnogo fobija, i uglavnom mu one služe kao inspiracija za knjige (klovnovi, insekti, magla...).

Roman je pisan kolko se secam '86 , a Gaci je tad vec bio uveliko u zatvoru, znachi nema shanse da King nije barem delic price pokupio od Gacija...jbga to je bila tih godina bas udarna vest, ceo svet je cuo za to, e sad sigurno ima tu price i o fobijama, vidi se po knjizi da je sav u tom fazonu, ali nemoj neopozivi da tvrdis da Gacijev lik i delo nemaju bash nikakve veze sa IT...to shto Stiven King pricha u intevjuima to je jedna strana a uvek postoji i druga jer lik klovna ubice koji ubija decake nije dosao od Kinga nego upravo od Gacija, uz duzno postovanje za Kinga koga uvek rado citam... :wink:

Uopste. IT je roman koji nema veze sa klovnovima vec sa psiholoskim terorom vecine i ajde nekim fizickim oblicima neljudkog ubice...
Image
JESTE
Drug clan
Drug clan

Postby toodrunktofuck » Tue Aug 21, 2007 9:38 am

...ali Savo, King uopshte nije Srbin, vec zli Amerikanac koji truje i amerikanizuje srBsku decu, shirom sveta, prichama zasnovanim na izopachenoj zapadnjachkoj kulturi.
toodrunktofuck
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

Postby toodrunktofuck » Tue Aug 21, 2007 9:46 am

Ed Gein wrote:
toodrunk2fuk wrote:kul pricha - mogao bi profesionalno da se bavish pisanjem (ako to vec ne radish) kapiram da bi ti se knjiga sasvim solidno prodavala - narod voli boleshtine i horor...

Brte ne znam dal sam te dobro razumeo ali iz tvog izlaganja ispada da si ti pomislio da je ona pricha fikcija ? ili sam ja istripovo ?
Znachi 101% ti garantujem da je skroz istinito sve...nisam ja bre nikakav pisac, ja sam samo prepricao ono shto sam chuo od raznih ljudi koji su znali VOBa a i ja sam ga upozno 2004. pa ono ne pricham napamet...
Nemam pojma, zar zaista izgleda ko fikcija ?
ja sam bio ubedjen da ce ljudi skapirati da je pricha istinita - pojma nemam, sad si me zbunio jbga :shock:

lako se dash zbuniti za simpatizera svih ovih monstruma, i nekoga ko psihopatu poput Ed-a Gein-a smatra umetnikom... :wink:
toodrunktofuck
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

Postby JESTE » Tue Aug 21, 2007 12:18 pm

toodrunk2fuk wrote:...ali Savo, King uopshte nije Srbin, vec zli Amerikanac koji truje i amerikanizuje srBsku decu, shirom sveta, prichama zasnovanim na izopachenoj zapadnjachkoj kulturi.

Jeste
Image
JESTE
Drug clan
Drug clan

Postby Ed Gein » Tue Aug 21, 2007 1:34 pm

Drugi talas ubistava

Bundy je izjavio da nije kriv smeshkajuci se pred kamerama tokom konferencije za shtampu odbacujuci navode optuznice za prvostepeno ubistvo. Te jeseni Bundy se preselio u Utah da se upishe u advokatsku shkolu u Salt Lake Citiju gde je i nastavio da ubija u oktobru. Nancy Wilcox je nestala iz Holladaya, u blizini Salt Lake Citija 2. oktobra.

Image

Wlicox je poslednji put vidjena kako se vozi u Bubi. 18. oktobra Bundy je ubio Melissu Smith, 17-ogodishnju cerku shefa policije u Midvale-u Louisa Smitha. Bundy ju je silovao i zadavio. Njeno telo je nadjeno 9 dana kasnije.

Image

Sledeca je bila Laura Aime, takjodje 17 godina, koja je nestala posto je napustila zurku povodom Halloweena u Lehi, drzava Utah, 31. oktobra 1974. Njene ostatke su nasli kamperi skoro mesec dana kasnije na Dan Zahvalnosti, na obali reke u American Fork Canyonu. Nadjena je gola, pretucena do neprepoznatljivosti, silovana i zadavljena svojom sopstvenom carapom.

Image

U Provou, drzava Utah, 8. novembra 1974. godine Carol DaRonch jedva je izvukla zivu glavu. Tvrdeci da je policajac Roseland iz Murray Police Departmenta, Bundy je prisao DaRonchovoj u trznom centru govorivsi joj kako je neko pokusao da joj obije kola, i zamolio je da podje sa njim do policijske stanice. Ushla je u njegova kola (ali odbovsi da izvrsi njegov zahtev da veze sigurnosni pojas) i tako su se vozili neko vreme dok je Bundy iznenada nije uhvatio za rame pokusavajuci da joj stavi lisice. U borbi Budy je greskom vezao obe lisice za istu ruku.
Onda je zamahnuo shtanglom ali je DaRonchova uspela da je uhvati u vazduhu pre nego shto joj je polomila lobanju. Onda je uspela nekako da otvori vrata i oteturala se na sred autoputa, na taj nacin izbegavshi skoro sigurnu smrt.

The stranger beside me :
Image

prezivela :
Image

Oko sat vremena kasnije, covek cudnog izgleda se pojavio u Viewmont High School u Bountifilu (Utah) gde su ucenici imali dramsku sekciju. Prisao je profesoru glume a onda i ucenici, upitajuci ih oboje da krenu sa njim do parkinga da bi identifikovali neka kola. Oboje su odbili. Profesor glume ga je video ponovo neposredno pred kraj sekcije, ovog puta je tesko disao i imao zadignutu majicu. Jos jedna ucenica je videla coveka medju poslednjim sedishtima teatra. Debby Kent , 17 godina, napustila je ranije predstavu sa obrazlozenjem da mora da pokupi svog mladjeg brata i nikad vise nije vidjena. Kasnije istrazitelji su pronasli mali kljuc na parkingu ispred Viewmont Higha. Tim kljucem su skinute lisice sa ruke Carol DaRonch.

Image

'75 dok je jos pohadjao advokatsku skolu na Univerzitetu u Utah, Bundy je preselio svoje akcije u Colorado. 12. januara Caryn Campell je nestala iz Wildwood Inn hotela u Snowmassu (drzava Colorado) gde je bila na odmoru sa svojim verenikom i njegovom decom. Nestala je negde na potezu od 15-ak metara izmedju vrata lifta i njene sobe. Telo je nadjeno 17. februara.

Image

Sledeca je nestala 15. marta instruktorka skijanja iz Vaila Julie Cunningham, a zatim i Denise Oliverson 6. aprila. Kasnije u zatvoru, Bundy je priznao istraziteljima iz Kolorada da je koristio shtake da bi prisao Cunninghamovoj sa pricom da mu pomogne da ponese skije do njegovih kola. U kolima Bundy ju je onesvestio shipkom i vezao lisicama, i kasnije je zadavio na slichan nacin kao i Georgeann Hawkins.

Image

Lynett Culver je nestala u Pocatello-u (Idaho) 6. maja sa igralishta pored njene srednje shkole. Dok je cekao na izvreshenje smrtne kazne, Bundy je priznao je priznao da je kidnapovao Culverovu i da ju je odveo u sobu koju je iznajmio u blizini Holiday Inn-a. Poshto ju je silovao odvukao je u kupatlilo u kadu, i kasnije se oslobodio njenog tela bacivsi je u reku. Po njegovom povratka u Utah, Susan Curtis je nestala 28. juna. Bundy je priznao njeno ubistvo samo par sekundi pre same egzekucije.Tela Cunninghamove, Culverove, Curtis i Oliverson nikada nisu nadjena.

U medjuvremenu, u Washingtonu, istrazitelji su pokushavali da suze svoju predugacku listu osumnjichenih. Primenom tada inovativne tehnologije za 1975. upotrebili su kompijutere da uporede sve razlichite liste osumnjichenih (skolske prijatelje Linde Healy, one koji su posedovali Volkswagene, etc.) jedne sa drugima, i tako uspeli da sachine listu osumnjichenih koji bi se pojavili na minimum dve odvojene liste. "Theodor Robert Bundy" je bio jedan od 25 ljudi chije se ime pojavilo na cak cetiri odvojene liste, i njegov sluchaj je bio drugi na listi prioriteta za daljnju istragu kada je iz Utah stigao telefonski poziv da je izvrseno jedno hapsenje.
Ed Gein

Postby Ed Gein » Tue Aug 21, 2007 1:35 pm

Hapshenje, prvo sudjenje i bekstvo

Bundy je uhapsen 16. avgusta 1975. u Salt Lake City-u, zato sto nije stao kad ga je policija zaustavljala na putu. Pretragom njegovih kola otkrivena je ski-maska, pajser, lisice, kese za djubre, jedno shilo, i druge predmete za koje je policija posumnjala da su alat za obijanje. Bundy je ostao smiren tokom ispitivanja, objasnjavajuci da mu treba maska za skijanje a da je lisice pronasao u kontejneru.

Image

Utah detektiv Jerry Tomphson povezao je Bandija i njegov Volkswagen sa DaRoncha otmicom i sa nestalim devojkama pa je stoga izvrsio pretres njegovog stana. Tokom pretresa nadjena je broshura Colorado skijashkog centra sa pechatom Wildwood Inn-a gde je Caryn Campbell nestala. Posle pretresa stana policija je dovela Bundija na prepoznavanje pred DaRonchovu i svedoke iz Bountifula. Oni su ga prepoznali kao "policajca Roselanda" i kao coveka koji se setao naokolo te noci kada je Debby Kent nestala. Usledilo je sudjenje od nedelju dana, Bundy je proglasen krivim za kidnapovanje DaRonchove 1. maja 1976. i osudjen na 15 godina u Utah State Prison. Vlasti Colorada su u medjuvremenu podigle optuznicu za ubistva i Bundy je izrucen da mu se i tamo sudi.

Image

DaRonchova svedochi :
Image

7. juna 1977. u toku priprema za saslusanje u vezi slucaja ubistva Caryn Campbell, Bundy je odveden u sud Pitkin County-a u Aspenu. U pauzi saslusanja njemu je dozvoljeno da poseti biblioteku suda, gde je skocio sa prozora na drugom spratu i uspeo da pobegne. U minutima neposredno po njegovom bekstvu Budy je prvo neko vreme trcao a onda opusteno prosetao kroz mali gradic dalje prema Aspenu.

Bundija dovode u sud,
neposredno pre bekstva :
Image

Uspeo je da stigne sve do vrha Aspena a da ga ne otkriju, ali je onda izgubio orijentaciju pa lutao unaokolo po planini, promashivshi tako dve staze koje su vodile do njegove zeljene destinacije, gradica Crested Butte. U jednom trenutku nasao se licem u lice sa chovekom koji je sa pushkom u ruci trazio odbeglog Teda Bundija po planini ali je uspeo da se izvuche iz ove situacije svojim najboljim oruzijem : prichom.

13. juna Bundy je ukrao automobil koga je nasao parkiranog na planini. Odvezao se nazad u Aspen i uspeo bi da pobegne da dva policajca nisu spazila Kadilak sa pokvarenim dugachkim svetlima i zaustavila Bandija. Prepoznali su ga i vracen je u zatvor posle 6 dana u bekstvu.

Posle hapshenja Bandija su odveli u mali zatvor u Glenwood Springsu, umesto da ga odmah vrate nazad u Aspen. Nekako je doshao do turpije i 500 dolara u keshu, posle je tvrdio kako je turpiju nabavio od drugog zatvorenika. Turpijom je isekao rupu u metalnom delu na vratima celije i probio sebi izlaz u prostor iznad celija.

Strazari su dobili dojavu od jednog cinkarosha da se Bundy uzmuvao po svojoj celiji, ali to niko nije proverio. Kada je sudija iz Aspena odluchio 23. decembra da ce sudjenje za ubistvo Caryn Campbell poceti 9. januara 1978. i promenio mesto odrzavanja sudjenja u Colorado Sprigns Bundy je shvatio da mora da izvede svoje bekstvo pre nego shto ga prebace iz Glenwood Spring zatvora.

30. decembra 1977. kasno nocu Bundy se obukao toplo i postavio gomilu knjiga ispod svog cebeta da bi izgledalo kao da spava. Provukao se kroz rupu koju je napravio i onda ushao u steshnjen prostor iznad celija. Otpuzao je tachnog iznad mesta gde se nalazila svlachionica za strazare. Spustio se u prostoriju i lagano izashao na glavna vrata.

Bundy je konachno opet bio slobodan, ali bio je bez kola u sred zaledjenog Colorada nocu a sneg je padao sve jache. Ukrao je jedna kola ali su se zaglavila u snegu u planinama. Bio je u bezizlaznoj situaciji u sred nedodjije a pochinjala je i oluja kada ga je srecom pokupio jedan vozac i odvezao do Veila. Odatle je uhvato autobus za Denver i u 8 i 55 ujutru seo na let za Chikago. Strazari u Glenwoodu nisu primetili da ga nema sve do podneva 31. decembra 17 sati posle bekstva a u to vreme Bundy je vec bio na sigurnom u Chikagu.
Ed Gein

PreviousNext

Return to Umetnost