Drugacija vrsta umetnosti (Art of death)

Diskutujte o umetnosti.

Moderators: vlajko, horda

Postby Hellbilly Kali » Thu Aug 16, 2007 11:41 am

Ed Gein wrote:A sto se tice umetnosti, pa smrt iliti CMPT ti je najlephsa umetnost,vrhunska ultimativna, koja ceka svakoga od nas...poslednje moje delo ce biti moja smrt zar ne ?

Ne, umetnost je nacin na koji nasa tela funkcionisu boreci se protiv entropije, odnosno, smrti. A smrt je jednostavni "istek roka trajanja". To nije "tvoje delo" jer nemas bas mnogo izbora, zar ne? Osim u slucaju samoubistva, koje ako odradis na neki spektakularni nacin, mozda te konceptualisti priznaju kao jednog od njih :P

Ed Gein wrote:A sto se tice ovih faca, pa evo reci ti sama kako Ed Gein nije umetnik ?
Aj se ti seti 50 i neke pa napravi od koze ovo shto je on pravio, a uzmi u obzir da to pre njega niko nije radio niti je mogo o tome da procita bilo gde, znaci covek je rodjeni umetnik...svojevrsni inovator....pogledaj te porcije od lobanja, pa presvlake od koze itd. da ne nabrajam to je sve ART, male rukotvorine, remek dela, a sad sto je to od ljudskih ostataka jbga, prave ljudi ART i od zivotinjskih kostiju pa nikom nista, samo je pitanje kolko si open minded ! :wink:

Dobro, dobro, Edi je dobio umetnicki blagoslov :lol:

S druge strane, Dahmer bas i ne. To sto neko ima... cudne, metode izrazavanja ne znaci da je umetnik.

Enihau, pretpostavljam da je sledeci na redu Gacy. Meni je on nekako najsablasniji, jer je od najpoznatijih serijskih ubica verovatno bio jedini (ili bar delovao kao) potpuno socijalizovan... brrrr.

@ Crvenaosa

Labilni umovi mogu dobiti potpuno pogresne ideje i od Toma i Dzerija. "Ultra violence" je previse prisutno da bi smo prst mogli da uperimo samo u chitavu famu oko masovnih ubica... Po mom misljenju, postoje mnogo pogubnije stvari... poput Dnevnika 2 ranih '90-ih... divno, taman posle "Laku noc deco" :evil:
www.hellbillystorm.blogspot.com

- dirt'n'roll garage punk psycho-gotha-rocka-hill-hell-billy web[log]zine -

Why don't you mind your own business,
Cause if you mind your business,
Then you won't be minding mine.
Hellbilly Kali
Volim ovaj forum
Volim ovaj forum

Postby crvenaosa » Thu Aug 16, 2007 11:59 am

kalissa wrote:@ Crvenaosa

Labilni umovi mogu dobiti potpuno pogresne ideje i od Toma i Dzerija. "Ultra violence" je previse prisutno da bi smo prst mogli da uperimo samo u chitavu famu oko masovnih ubica... Po mom misljenju, postoje mnogo pogubnije stvari... poput Dnevnika 2 ranih '90-ih... divno, taman posle "Laku noc deco" :evil:

U pravu si potpuno. Ali drzim se ove tematike.
nije vodka skupa nego si ti bačva bez dna pa ti treba kilo zestokog
osa --> :partyman: <-- eMo
8)

Hashishi, hashisha
Mani me se Alexa
pijes, pushish hashish pa meni pod prozor dolazis!

:gott: :saufen: :joint:
crvenaosa
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

Postby ~wreckin' dread~ » Thu Aug 16, 2007 12:20 pm

Ed Gein wrote:A sto se tice umetnosti, pa smrt iliti CMPT ti je najlephsa umetnost,vrhunska ultimativna, koja ceka svakoga od nas...poslednje moje delo ce biti moja smrt zar ne ?

ja bih brale tebe na posmatranje poslao...
u "performansima" marine abramovic bi josh i skontao nekakav smisao ali ovo je ne chak ni dekadentno vec prosto bolesno...
~wreckin' dread~
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

Postby Ed Gein » Thu Aug 16, 2007 1:06 pm

kalissa wrote:
Ne, umetnost je nacin na koji nasa tela funkcionisu boreci se protiv entropije, odnosno, smrti. A smrt je jednostavni "istek roka trajanja". To nije "tvoje delo" jer nemas bas mnogo izbora, zar ne? Osim u slucaju samoubistva, koje ako odradis na neki spektakularni nacin, mozda te konceptualisti priznaju kao jednog od njih :P

Pa upravo o tome i govorim :wink:
chuce se... :lol:

@dread - ja barem svoju bolest ne krijem i ispoljavam je javno kad god mogu (nije sramota biti bolestan, sramota je slagati, biti lopov itd.) a ti svoju veshto prikrivash...al necesh moci zauvek, prihvati sebe takvog kakav jesi i bice ti veruj mi mnogo lakshe...uostalom ti to najbolje znash shta ja imam da te savetujem - moras sam da prelomish jbga !

Ponavljam nije sramota biti bolestan, to je nashe izopacheno drustvo tako postavilo, evo ja npr. znam mnogo bolesnih ljudi koji su sto puta bolji od bilo koga od ovih gistro-zdravih !!! Veruj mi... :wink:
"Cak i ako umres tvoja poveznost sa svetom ostaje. Zasto onda ziveti ?"
ime autora poznato redakciji
Ed Gein
Pisi, pisi, nece da skodi

Postby ~wreckin' dread~ » Thu Aug 16, 2007 1:22 pm

Ed Gein wrote:@dread - ja barem svoju bolest ne krijem i ispoljavam je javno kad god mogu (nije sramota biti bolestan, sramota je slagati, biti lopov itd.) a ti svoju veshto prikrivash...al necesh moci zauvek, prihvati sebe takvog kakav jesi i bice ti veruj mi mnogo lakshe...uostalom ti to najbolje znash shta ja imam da te savetujem - moras sam da prelomish jbga !

ma sve je to u redu, nego ti svoju predstavljash kao umetnost a ne kao boles'...
a bolesti se leche ili bar pokushavaju da se zaleche/inhibiraju ili shta vec, ne trazhish nekakav izgovor za takvo stanje...
zato sam rekao da bih te poslao na posmatranje...
Last edited by ~wreckin' dread~ on Thu Aug 16, 2007 2:36 pm, edited 1 time in total.
~wreckin' dread~
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

Postby Timmy » Thu Aug 16, 2007 1:26 pm

ima milion zagadjenih topika na ovom forumu. i sad kad covek pokrene jedan "drugaciji" vi odma serete i upropastite i taj. Ma vi ste bolesni!
Timmy
Volim ovaj forum
Volim ovaj forum

Postby Ed Gein » Thu Aug 16, 2007 1:38 pm

Nije nikakav problem, ovo i jeste tema podlozna kritici i moze se o tome nasiroko raspravljati...

A shto se tiche bolesti-umetnosti i sam znas da nema umetnosti bez bolesti...i obratno po meni...svi znamo kakvi su bili veliki umetnici, u pocetku neshvaceni smatrani za frikove i slichno...zato treba posmatrati sve to sa jedne distance, ko zna mozda ce za 100 godina ova akcija Ed Geina biti smatrana za remek delo, mislim ko zna ?
Uostalom da nije bilo njegovih umjetina danas ne bi imali horor film kakav poznajemo...taj chovek je jednostavno neiscrpan izvor inspiracije za mnoge umetnike shirom sveta...Slayer su napravili kultnu pesmu "Dead skin mask" po njemu, ima bend koji se zove "Ed Gein's car", ma masa...

Evo ti uostalom tekst pa overi sam :

The story of Ed Gein has had a lasting impact on popular culture as evidenced by its many appearances in movies, music and literature. Gein's story was adapted into a number of movies including Stephen Johnston's In the Light of the Moon, later to be retitled Ed Gein for the US market as well as Ed Gein: The Butcher of Plainfield and Deranged. Gein also influenced the nature of characters such as film killers Leatherface (The Texas Chainsaw Massacre), Buffalo Bill (The Silence of the Lambs), and Norman Bates (Psycho).

Gein's influence can also be seen by the number of musical groups drawing inspiration from his crimes. There are a number of songs written about Gein including Blind Melon's "Skinned", Macabre's "Ed Gein", Mudvayne's "Nothing to Gein", and Slayer's "Dead Skin Mask", to name a few. In addition, a number of band names were derived from Gein including a band by the name of Ed Gein and a New York punk band by the name of Ed Gein's Car. Gidget Gein, a former bassist for the band Marilyn Manson even derived his stage name from Ed Gein.

taj rad :wink:
Ed Gein

Postby crvenaosa » Thu Aug 16, 2007 1:43 pm

Ed Gein wrote::

Jel' si bio sinoc u SKC-u?
Bio je neki performans...ne znam koliko posecujes takva desavanja..:???:
Ja nisam bila, ali mi je sestra rekla da je bilo otkaceno..
nije vodka skupa nego si ti bačva bez dna pa ti treba kilo zestokog
osa --> :partyman: <-- eMo
8)

Hashishi, hashisha
Mani me se Alexa
pijes, pushish hashish pa meni pod prozor dolazis!

:gott: :saufen: :joint:
crvenaosa
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

Postby ~wreckin' dread~ » Thu Aug 16, 2007 1:46 pm

bice da sam odvishe staromodan ikonzervativan.....
~wreckin' dread~
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

Postby Timmy » Thu Aug 16, 2007 1:49 pm

~dread~ wrote:bice da sam odvishe staromodan ikonzervativan.....

ha ha ha :lachtot: :lachtot:
:2thumbs: =D> taj rad!

Ima ovaj covek jos stosta da kaze, pustite ga! Manite se tih prica o bolesti. Svi smo mi po malo bolesni :???: valjda
Timmy
Volim ovaj forum
Volim ovaj forum

Postby Ed Gein » Thu Aug 16, 2007 2:05 pm

@crvenaosa - ne znam veruj mi o cemu se radi a i zasto bi ja bio tamo, koja akcija je bila leba ti ?
Ed Gein

Postby Hellbilly Kali » Thu Aug 16, 2007 2:49 pm

Aha... a Dementedi i ostale psihopate? :P

Oni kao ne crpe inspiraciju iz ovoga i tsl.?

Hellbilly Kali
Volim ovaj forum
Volim ovaj forum

Postby ~wreckin' dread~ » Thu Aug 16, 2007 3:36 pm

kalissa wrote:

hocesh da kazhesh da nisam staromodan i konzervativan ili shta?
laskash mi lepotice???
~wreckin' dread~
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

Postby Hellbilly Kali » Thu Aug 16, 2007 3:40 pm

~dread~ wrote:
kalissa wrote:

laskash mi lepotice???

Ne, to je trebalo da znachi "sta se bunish?!" ;)

Hellbilly Kali
Volim ovaj forum
Volim ovaj forum

Postby ~wreckin' dread~ » Thu Aug 16, 2007 4:22 pm

kalissa wrote:
~dread~ wrote:
kalissa wrote:

laskash mi lepotice???

Ne, to je trebalo da znachi "sta se bunish?!" ;)

pa dag i tako te psihopate svoje "umetnichko izrazhavanje" koje ukljuchuje chesto manje ili vishe (ali ne i iskljuchivo) bolesne tekstove poput npr. "daddie's makin' monsters" (koju bih mogao da zamislim da je inspirisana likom i delom mr. geina) uokviruju muzikom koja meni jako pashe, i iz tog razloga ja volim da chujem upravo te psihopate, a ne merilina mensona ili slejar... i to shto volim sajkobili ne znachi da ja vidim/trazhim dublji smisao i umetnichku vrednost u tekstovima poput "messing round with children, pulling out their eyes, sewing arms to faces, and bla bla bla"....
~wreckin' dread~
Obozavam ovaj forum!
Obozavam ovaj forum!

PreviousNext

Return to Umetnost