Ed Gein wrote:A sto se tice umetnosti, pa smrt iliti CMPT ti je najlephsa umetnost,vrhunska ultimativna, koja ceka svakoga od nas...poslednje moje delo ce biti moja smrt zar ne ?
Ne, umetnost je nacin na koji nasa tela funkcionisu boreci se protiv entropije, odnosno, smrti. A smrt je jednostavni "istek roka trajanja". To nije "tvoje delo" jer nemas bas mnogo izbora, zar ne? Osim u slucaju samoubistva, koje ako odradis na neki spektakularni nacin, mozda te konceptualisti priznaju kao jednog od njih
Ed Gein wrote:A sto se tice ovih faca, pa evo reci ti sama kako Ed Gein nije umetnik ?
Aj se ti seti 50 i neke pa napravi od koze ovo shto je on pravio, a uzmi u obzir da to pre njega niko nije radio niti je mogo o tome da procita bilo gde, znaci covek je rodjeni umetnik...svojevrsni inovator....pogledaj te porcije od lobanja, pa presvlake od koze itd. da ne nabrajam to je sve ART, male rukotvorine, remek dela, a sad sto je to od ljudskih ostataka jbga, prave ljudi ART i od zivotinjskih kostiju pa nikom nista, samo je pitanje kolko si open minded !
Dobro, dobro, Edi je dobio umetnicki blagoslov
S druge strane, Dahmer bas i ne. To sto neko ima... cudne, metode izrazavanja ne znaci da je umetnik.
Enihau, pretpostavljam da je sledeci na redu Gacy. Meni je on nekako najsablasniji, jer je od najpoznatijih serijskih ubica verovatno bio jedini (ili bar delovao kao) potpuno socijalizovan... brrrr.
@ Crvenaosa
Labilni umovi mogu dobiti potpuno pogresne ideje i od Toma i Dzerija. "Ultra violence" je previse prisutno da bi smo prst mogli da uperimo samo u chitavu famu oko masovnih ubica... Po mom misljenju, postoje mnogo pogubnije stvari... poput Dnevnika 2 ranih '90-ih... divno, taman posle "Laku noc deco"

taj rad!